DHL ombud och hur du sparar både tid och pengar

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:DHL

DHL ombud kan vara en fantastisk lösning när du inte vet om du kommer vara hemma när paketet ska levereras eller om du vill hämta upp det på dina egna villkor. Ombud finns i regel väldigt nära dig och är lätt att komma till. Vi hjälper dig med allt det du behöver veta om DHL ombud här i denna text.

Vad är ett ombud

Ett ombud är en plats där du kan hämta upp brev, paket eller andra försändelser som ett fraktföretag har levererat. Ombudet är då en mellanhand och en representant för just de fraktfirmorna som levererar dit. Ett ombud kan ta emot och skicka försändelser för endast en eller några få fraktfirmor eller för väldigt många, det är helt beroende på vilka avtal som ditt närmaste ombud har. Exempelvis kan ett DHL ombud ta emot endast försändelser från DHL, men oftast så har ett ombud kontrakt med många olika fraktföretag.

Postfack eller över disken

Ett DHL ombud är oftast en plats där du hämtar upp paket eller andra försändelser vid disken. Men ombud är väldigt mångsidiga, ett DHL ombud kan exempelvis ta hand om stora pallar med varor medans ett annat placerar ditt brev eller paket i speciella postfack och endast din personliga kod kan öppna luckan med ditt paket i. Du får dessa unika koder via den e-post eller telefonnummer som angetts när paketet skickades. Om du känner dig osäker på vilket som används så kan du utgå från att det är samma som spårningsnumret har skickats till.

Få uppdateringar

När din försändelse har bokats genom oss så skickar vi dessutom ut uppdateringar på leveransen så att du kan hålla koll på var paketet är och när det kommer fram utan att behöva uppdatera eller logga in på hemsidan hela tiden. Vi skickar ut uppdateringar till både sändare och mottagare så att båda vet precis när paketet lämnade ett DHL ombud och när det kom fram till nästa.

Hitta ditt DHL Service Point

Du hittar ditt närmaste DHL Service Point här på vår sida, med bara några klick så har du inte bara en adress utan även öppettider och kontaktuppgifter. Skulle ditt närmaste ombud inte vara ett DHL ombud så kan du alltid be dem att bli det, om de får många förfrågningar så är sannolikheten att de blir ett DHL ombud större. DHL har ombud över hela Sverige och ditt närmaste ombud är nog närmare än vad du tror.

Skicka lätt hos ombudet

Vad för paket kan man då skicka genom DHL:s ombud? Som privatperson kan du skicka paket på upp till 20 kg eller som företag upp till 35 kg, för båda levereras paketen inom 1-3 vardagar. Vill du att det ska gå fortare så har DHL ombud även en expresstjänst där försändelsen är framme nästkommande vardag. Väljer du express så kan du skicka upp till 70 kg, så du kan få plats med riktigt mycket.

Spara tid och pengar med oss

Glöm inte att du kan spara massor av pengar genom att boka din försändelse via DHL ombud genom oss. Vi pressar alltid priserna åt dig och du sparar massor av tid. Till exempel så behöver du inte betala och vänta på att ditt DHL ombud registrerar din försändelse vid disken. När du bokar din försändelse genom oss behöver du bara lämna in ditt paket och så löser ditt DHL ombud resten åt dig