Få hjälp med att skicka paket utomlands

När det gäller e-handel, Sverige är i toppen. Men när det gäller att skicka paket utomlands är vi bland EU:s absoluta botten. Det finns en enorm potential i att utöka vår online-export – både för oss som nation, men också för dig som webshop ägare.

En av de största tjänsterna du kan göra själv är att ta hänsyn till denna marknad. Allt du behöver är att översätta din webshop, och upprätta fraktlösningarför att skicka paket utomlands. Om du kommer till rätta med dessa två saker, kan du utnyttja en enorm potential som är garanterad att öka din verksamhet.

På Billigfrakt.se svarar vi dagligen på dagliga förfrågningar från många kunder som vill lära sig om internationell frakt och deras potential att avsevärt utöka sin kundbas. Vi har ett stort antal partners som vi kan hänvisa till, som alla har starka kompetenser både nationellt och internationellt.

Gör din butik redo att skicka paket utomlands

Du kan snabbt förbereda din butik för internationella kunder. Det kräver att du får lite pengar kastas på en översättare, och att du tänker på hur du kommer att få ut varorna till kunder utanför landet. När du har anslutit ett annat land till din butik får du snart reda på att pengarna snabbt tas igen.

Under många år har vi hjälpt våra kunder att få attraktiva rabatter och lösningar inom frakt. Särskilt internationell frakt har varit i hög efterfrågan från dem som har kontaktat oss, och det har ofta varit en extremt oöverskådlig marknad för dem att komma  du skal vælge til dine forsendelser, hjælper vi gerne med at finde igång med.             

Hur mycket kostar det att skicka paket utomlands?

Av uppenbara skäl bör du förvänta dig en extra kostnad när du skickar paket utomlands. Avståndet är naturligtvis större, så det kommer att ta mer bränsle för att få dina varor levererade. Men du bör också vara medveten om att det kan kosta lite mer om dina paket ska levereras med fartyg eller flyg. Detta händer oftast när man skickar till länder långt borta.  

Om du ofta skickar paket utomlands, har du förmodligen märkt att det finns en stor skillnad mellan frakt av varor med flyg eller fartyg. Fartyget är alltid betydligt billigare, men också motsvarande långsammare. Så förvänta dig inte lika många expressleveranser med fartyg.

Men om dina kunder har inga problem att vänta, kan du få levereras utomlands för nästan inga pengar – och ibland billigare än om du skickar inhemskt. Det kan dock ta upp till en månad för varorna att komma fram. Några av våra kunder väljer frakt för “basvaror” de vet säljer bra.

Några av våra kunder har också valt att ha ett avlägset lager i de länder de ofta skickartill. Låt oss ge ett exempel och säga att du har en stor kundgrupp i Australien. Du vet att din mässing ljusstakar och lergods fat är populära objekt i det området. Här skapar du ett fjärrlager där du skickas varor med leverans en gång i månaden.

Här kan du få stora mängder paket levererade – utan att det blir för dyrt. När kunden beställer en vara tas den ut via vanlig kurir. Så kunden får en bra upplevelse och snabb frakt – och du kommer inte att förstöras eftersom du har planerat allt korrekt.

Om du skulle erbjuda snabb frakt, skulle du behöva skicka paketet från Sverige via flyg, som en expressleverans. Detta kommer att kosta dig mycket mer och kunden kommer att ha paketet vid ungefär samma tidpunkt ändå.

Vad ska jag ta hänsyn till när jag skickar paket utomlands?

Oavsett vilket land du skickar till, vara medveten om huruvida det finns några lokala regler. Tullreglerna kan variera kraftigt från land till land. Det kan därför finnas en skillnad mellan både varornas laglighet och kravet på dokumentation. Om du inte vill bekanta dig med dessa saker, är det ofta en bra idé att använda ett företag som har erfarenhet av frakt i själva landet som är relevant. Här kan du ofta boka tid med dem där de hjälper dig med rätt dokumentation.

Det är också en fördel när det gäller att behöva prata fram och tillbaka med myndigheterna. Om ditt rederi har många års erfarenhet av frakt till och från Sydafrika, har de garanterat vissa anställda som talar språket och som vet vem de ska ta itu med i händelse av problem. Således kan det vara så att din lokala transportör kan komma med ett något billigare pris på leveransen, men samtidigt kan det också vara så att han kommer till rätta om något händer.

Förutom dokumentation och lokala regler kan det också finnas några mer praktiska saker som är bra att hålla reda på. Lastbilar på mer än 7,5 ton får till exempel inte köra på motorvägar från lördag kväll till söndag kväll. Det är tillåtet att köra på vägarna, men detta är ofta extremt opraktiskt. Därför väljer många åkare att planera förarvägar så att det blir så mycket vilotid som möjligt under denna tid.

Om din operatör inte är medveten om detta – eller medveten om en liknande regel, kan det innebära att du får fel råd från början, och kan i princip innebära att dina varor kommer sent. Därför är det en bra idé att kontrollera transportörens erfarenhet av körning i de länder du behöver skicka till. Det är dock långt ifrån alla handlare som har tid för sånt här. Det är därför de ofta använder oss för att hitta den transportör som bäst passar deras behov. Vi har en god förståelse för de företag vi arbetar med och kommer därför alltid bara att föreslå det mest relevanta för dig.